blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Nekaj bo že na tem, da s starostjo čas beži hitreje. Ko sem razmišljala, kaj vse se je zgodilo v letu 2015, sem po nesreči zraven dodala še nekaj izletov iz leta 2014. Sedaj ne vem, ali je leto 2015 res tako hitro minilo, ali pa je to zgolj odraz nekaj manj aktivno popotniškega leta in želja po več.

Kaj se je torej sploh dogajalo?

  • Januar

Čeprav je januar sprva izgledal precej lenoben, pa sva v zadnjem hipu prejela klic iz Avstrijske turistične organizacije za vikend izlet na žensko smučarsko tekmo za svetovni pokal v kraju Bad Kleinkircheim. In tako sva šla. Začetki so bili obetavni – lepo vreme, zanimiva tekma (tudi zaradi naše Tine Maze) in luksuzno razvajanje. No, ampak vse vedno ne poteka tako, kot bi si želeli. Čeprav morda na blogu in socialnih omrežjih izgleda vedno vse brez problema, pa je ozadje bloga velikokrat malce drugačno. Tokrat je Simon dobil trebušno gripo in ker je šlo tukaj za tako imenovani »press trip« so stvari kljub slabemu počutju vendarle morale biti narejene. Tako je namesto uživancije, cel vikend preživel v postelji, jaz pa sem odšla na raziskovanje sama. No ja, kljub temu se tega vikenda vseeno rada spominjava – v nedeljo je nekako zbral moči in se mi za krajši čas pridružil pri navijanju.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Navijala za Tino Maze (Bad Kleinkircheim, Avstrija)

  • Februar in marec

Ne moreva sicer reči, da sva tudi midva v teh dveh mesecih imela zimsko spanje, a ker sva bila doma, je bilo na blogu napisanega veliko za nazaj. Nastajali so razni popotniški nasveti,  s katerimi upava da ste oziroma še boste lažje potovali. Naredila sva zgolj en hiter skok na Velebit in se tam soočila s pravo zimo.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Raziskovanje zasneženega Velebita (Hrvaška izlet)

  •  April in Maj

Tik pred prvomajskimi prazniki sva s pomočjo hrvaške turistične organizacije obiskala Hrvaško Istro, saj je tam potekal festival Dnevi istrskih špargljev. Takoj ob prihodu domov pa sva začela intenzivno odštevati do novega odhoda – sledilo je potovanje v Združene Arabske Emirate. Za mnoge Združeni Arabski Emirati veljajo za drago in luksuzno destinacijo, a sva uspela dokazati nasprotno – z nekaj iznajdljivosti se da to arabsko državo prepotovati zelo poceni. Prav v Združenih Arabskih Emiratih pa sva sodelovala tudi z dvema hoteloma: Holiday Inn Dubai Al Barsha in Hilton Abu Dhabi.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Roadtrip po Združenih Arabskih Emiratih (Avanturistično potovanje)

  • Junij

Za mesec junij nisva imela nikakršnih načrtov in kot kaže je nenačrtovanje velikokrat res sladko. Skoraj čez noč sem se znašla na poti v ZDA, kjer sem obiskala New York City in naredila še en krajši roadtrip po zvezni državi Vermont. Ja, tokrat brez Simona, kar je pravzaprav odličen razlog, da se še enkrat vrnem v New York. Kot mnoge pred mano, je to mesto zasvojilo tudi mene.
Konec meseca pa sva sodelovala z vodnim parkom Istralandia in še s turistično organizacijo italijanske regije Furlanija Julijska Krajina. Cilj najine poti je bil festival pršuta San Daniele, a v sklopu izleta sva dodatno obiskala zanimivo šolo mozaika Spilimbergo, zgodovinsko mesto Oglej in se razvajala z odlično tradicionalno kulinariko. Kot tolikokrat poprej se je znova dokazalo, da se Italijo ne le gleda, ampak tudi okuša.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Šola mozaika Spilimbergo (Italija izlet)

  • Julij

Mesec julij je bil na blogu zopet bolj čas za čiščenje starih grehov. Ker nisva sama nikamor odšla, je za blog dva zapisa prispevala kar moja mami. Skupaj z očetom sta namreč v vročih poletnih dneh iskala zavetje pred vročino v Slovenskih Gorah. Umik pred vročino pa sta našla tudi na izletu do avstrijskega akumulacijskega jezu Kölnbrein.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Izlet na jez Kolnbrein (Avstrija izlet)

  • Avgust

Končno je prišel tudi najin težko pričakovani avgust, kjer bi se praviloma moralo veliko dogajati. Najprej sva odšla z avtom na grški otok Lefkas, a nama je že drugi dan moje zdravje povzročilo precej preglavic. Nekako sem stisnila zobe in zdržala načrtovan dopust na Lefkasu, a se takoj ko sva prišla v Slovenijo znašla pred zdravnikom. Namesto, da bi takoj po Grčiji odpotovala v Frankfurt z Nemško turistično organizacijo, sem se tako znašla na bolniški in zdravljenju, ki traja še danes.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Majhen otok Lefkas, ponuja za vsakega nekaj, tudi za avanturiste (Grčija počitnice)

  • September

Zdravje se je nekoliko popravilo in tako sva  konec septembra tempo malo pospešila. S turistično organizacijo Avstrije sva odšla na Koroško in se tam skupaj z nečakom in nečakinjo zabavala z obiskom Hriba opic in vožnjo z alpskim toboganom Nocky Flitzer. Udeležila sva se tudi druženja s turistično organizacijo Ljubljana in se pustila razvajati na ekološki turistični kmetiji Trnulja ter raziskovala Ljubljano s Segwayi.  V mesecu septembru pa se je najin blog odločila podpreti tudi zavarovalnica Vzajemna. Čist’ vesela!

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Alpski tobogan Nocky Flitzer (Avstrija izlet)

  • Oktober

Oktober je bil zopet malce bolj domač, saj sva namesto tujine raziskovala kar Slovenijo. Skupaj z Megabonom Slovenija in lokalno turistično organizacijo Pomurje sva namreč obiskala in intenzivno raziskala Pomurje.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Pomurje je čudovito in polno presenečenj (Izlet po Sloveniji)

  • November

Poleg podaljšanega vikend izleta v San Marino, Rimini, Cesenatico in Ravenna, sva se učila še avstrijsko-koroškega kuhanja njihovih tradicionalnih krapov. V čast pa nama je bilo tudi to, da naju je Expedia prosila za najin seznam top 6 evropskih destinacij, ki jih je vredno obiskati v letu 2016.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Vikend izlet v San Marino in Italijo

  • December

December je bil tudi pri nama praznično razpoložen. Ker sem sama nora na lučke, sva jih tako odšla iskat v Čedad / Cividale in Zagreb. Obiskala in raziskala pa sva tudi košček Slovenije – tokrat je bila na vrsti Notranjska.

blog potovanja, poceni potovanja, avanturistična potovanja, izleti

Raziskovanje Notranjske (Izlet po Sloveniji)

Čeprav sva mislila, da sva v letu 2015 bolj malo potovala in raziskovala pa se je prav s pisanjem tega pregleda pravzaprav pokazalo, da leto niti ni bilo tako slabo. Priznam, da naju je malo nazaj držalo tudi moje zdravje in finančno stanje. Poleg tega pa je leto 2015 prineslo v naše življenje še nekaj, kar me je povsem sesulo…  Mami je namreč zbolela za rakom / limfomom. Kar precej časa sem rabila, da sem iz šoka, prežetega s solzami in nešteto vprašanji, prešla v sprejemanje. Vesela sem, da pozitivizma v naši družini ne manjka, sploh pa ne mami, ki je enkrat raka (prsnega) že prebolela. V novo leto tako vstopamo borbeni in skupaj z mami odštevamo mesece, tedne in dneve, ko bo premagala bolezen in se polna energije zopet podala v širni svet. Kot pravi sama, je na svetu še preveč destinacij, ki jih ni obiskala. Mami je vsak dan močnejša in optimistična, jaz pa jo z vsakim novim dnem še bolj občudujem in spoštujem ter sem hvaležna, da takšni osebi lahko rečem moja mami.