potovanja, življenjski stil, popotniški blog

Zanimivo, kako se preprost komentar pod fotografijo na instagramu lahko sprevrže v pravo debato iz katere se razvije celo blog prispevek.

Potovanja pač nekaj stanejo – hočeš ali nočeš. Brez nič ni nič… In če nekateri delajo zato, da si denar kopičijo na računu ali morda v stari nogavici, nekateri delamo zato, da ga »zapravimo« za potovanja… veliko teh. Seveda, tako kot verjetno nihče na tem svetu, se tudi jaz ne bi branila neprestanih potovanj kot tudi ne simpatičnega zneska na varčevalnem računu, a če ne gre oboje, so moja izbira vedno potovanja.

Šri Lanka hrana, Šri Lanka potovanje, Šri Lanka znamenitosti

Potovanja so moj stil življenja

Nikoli nisem šla zares računat, koliko denarja sem v vseh teh letih porabila za potovanja. In verjetno se je nekje v 18ih letih od kar potujem samostojno po svetu,  zagotovo nabralo za nov avto kakšnega višjega cenovnega razreda.

A če pogledam na vse to še z drugega zornega kota, si razen potovanj v življenju nisem skoraj da nič privoščila. Že od kar pomnim mi je nekako vseeno kako sem oblečena, ne obiskujem kozmetičarke, nisem nora na parfume in ostalo kozmetiko, frizerja obiščem ko je res že nujno, nisem impulzivni kupec in tisti tipični potrošnik, ki ga obnorijo komercialni prazniki in popusti. To sicer ne pomeni, da naokoli hodim zanemarjena, a sem (verjetno) svetlobna leta daleč od modnih trendov, ki se spreminjajo praktično vsakih nekaj mesecev. Ko si nekaj kupim se od tega težko poslovim – zakaj bi sploh se, če pa je stvar še povsem dobra in svojo funkcijo upravlja brez kakršnih koli vidnejših težav.

Včasih me sicer zna zanesti v knjigarni in si za svojo dušo privoščim eno, dve, celo tri dobre knjige…  A nekako vedno pretehtam, kaj mi bo dani nakup sploh dal… veselje, znanje, srečo ali zgolj praznjenje računa in končno obžalovanje kaj mi je bilo tega sploh treba… Velikokrat vse skupaj primerjam tudi kaj ta vsota pomeni na potovanju – dan, teden, morda celo dva nekje na poti? Verjetno ni treba poudarjati, da na koncu običajno vedno zmagajo potovanja in tamkajšnja doživetja, jaz pa se domov vrnem praznih rok.

Indija potovanje, potovanje v Indijo, potovanje Indija, avanturistično potovanje

Nepozabno potovanje v Indijo

Tudi v decembru me vsa evforija obdarovanj ne premami. V tem sem pravzaprav še zelo staromodna in darilca, ki jih namenim mojim / našim najbližjim že od nekdaj rada naredim sama.

Rada sicer dobro in zdravo jem, a večinoma za vse to poskrbim kar sama. Doma imam svoje kraljestvo, ki se mu reče vrt. Čeprav majhen se ta z vsakim novim letom nekako uspe povečati.

Včasih me prijateljica začudeno vpraša od kje mi čas, od kje pobiram energijo? Ja, poleg tega, da hodim v službo, blogam, sem žena in mama, se z nekaj prave organizacije in želje ter predanosti najde čas tudi za brkljanje, vzgojo, pletje, zmrzovanje, vlaganje, sušenje, kuhanje, pečenje, ustvarjanje…. Vse je namreč odvisno od tega, kaj vam v življenju nekaj resnično pomeni in ali to tudi radi počnete. Sama sem zagrizena zagovornica da so najboljše stvari domače in tiste, v katere je potrebno vlagati svoj čas, trud, ljubezen ter včasih tudi potne kaplje. Prav zato se mi za tovrstne stvari vedno zdi vredno vzeti čas.

Z denarjem ravnam previdno. Za nekoga, ki bi me morda površno pogledal bi celo rekel, da sem škrta – predvsem do sebe, a sama se raje označim za preudarno. 

No ja, morda mi edino ni čisto vseeno za avto – že leta sem namreč zaljubljena v najino, sicer že 18 let staro Toyoto Landcruiser, ki se na potovanjih vedno prelevi v dom na štirih kolesih. V njem nastajajo tisti pravi, nepozabni in neprecenljivi spomini. 

potovanja, življenjski stil, popotniški blog

Naš “avto-dom”

Prav spomini, izkušnje, doživetja, znanje in prijateljstva, ki mi jih dajo potovanja so tisto kar vsaj meni pomeni največje bogastvo. Včasih seveda ni najlažje in kljub kakšnemu sivemu lasu, neprespani noči zaradi skrbi kako bomo vse skupaj finančno izpeljali, sem in vedno bom raje vlagala vase, kot nase.

Hvala Ajda za »čvekanje« in vzpodbudo za objavo.