potovanja z dojenčkom, z dojenčkom na pot

Ker dobiva kar nekaj vprašanj, kako Ren prenaša vso vožnjo na poti in koliko časa pravzaprav preživimo v avtu, je prav, da o tem nekaj več tudi napiševa.

Malo za šalo, malo za res… v avtu preživimo okoli 15-16 ur na dan. No, da ne bo kdo zganjal nepotrebne panike, naj vas spomnim, da v avtu tudi spimo. 🙂

potovanja z dojenčkom, z dojenčkom na pot

Ko bom velik bom… (Potovanja z dojenčkom)

Povprečno se na dan s presledki vozimo okoli 5 ur. Včasih malo več, včasih malo manj. Poleg krajših (cca 30 minutnih) postankov za malico in previjanja, vsak dan naredimo tudi daljši, dvourni postanek za pripravo kosila. Le-tega se izkoristi tudi za igranje, branje/gledanje kakšne knjigice, spoznavanje živali, petje pesmic… Včasih pa smo nekje zasidrani cel dan in uživamo v lenarjenju.

Kar se tiče same vožnje pa je Ren presenetil tudi naju. Prav nič se ne pritožuje, ko ga dajeva v lupinico. In če nekateri otroci zaspijo takoj, ko zaslišijo avto in začutijo vibracije med vožnjo, Ren spi le ob njegovih urah.

potovanja z dojenčkom, z dojenčkom na pot

Naši postanki (Potovanja z dojenčkom)

Ko ne spi, se med vožnjo sam zamoti z igranjem, poslušanjem pesmic, klepetanjem. Če je bilo nekaj prvih dni potrebnih za skakanje k njemu, da je lažje počakal postanek, pa smo se sedaj vsi že tako navadili na ritem, da mi tudi to ni treba več početi.

Še največji problem je z večernim spanjem. Doma je bil navajen na spanje ob 19ih v svoji postelji in s tem ni bilo nikakršnega problema. Tukaj, kjer je zunaj ob tej njegovi uri že precej temno in mrzlo, se Renu v postelji pridruživa tudi midva in tako namesto, da bi zaspal, začne noreti naokoli in zganjati cel žur. Včasih tako potrebujeva celo uro, da se umiri in počasi zaspi.

potovanja z dojenčkom, z dojenčkom na pot

Čas za kosilo je tudi čas za igro (Potovanja z dojenčkom)

Stvar, ki naju trenutno še najbolj muči pa je vprašanje, kako bo s spanjem, ko pridemo spet domov. Sedaj se je že tako navadil najine bližine, da bomo verjetno kar nekaj časa potrebovali, da se bo ponovno navadil na to, da gre spat sam in v svojo posteljo. Vse ostalo pa je lažje, kot sva si sploh upala predstavljati.

Če morda koga zanima, uporabljamo Peg Perego lupinico Primo Viaggio SL. Vanjo sva namestila tudi podlogo proti potenju Altabebe, saj sva o njej brala razne pohvale. V praksi pa se je izkazalo, da neke gromozanske razlike v potenju niti ni. Morda res malo pomaga, a daleč od tega, kar sva lahko prebrala na spletu.