Indija potovanje, potovanje v Indijo, potovanje po Indiji, neverjetna Indija

Potovanje v Indijo je svojevrstno doživetje. Indija potovanje je res za prave popotnike.

Potovanje v Indijo je popotnikom v izziv, saj je tako zelo drugačna od vsega, kar ste imeli možnost kdaj doživeti. Poleg tega pa jo čisto vsak obiskovalec doživlja po svoje. Nekateri jo vzljubijo, drugi zasovražijo. Dejstvo pa je, da se je na Indijo potrebno navaditi in ji pustiti čas, da jo spoznamo v vsej veličini, ki nam jo ponuja na našem potovanju, sploh če gre za naše prvo potovanje v Indijo.

Indija, Jaipur, hindujska poroka, hinduizem, potovanje, popotniški blog, Hawa Mahal, Amber, festival zmajev, slonov, otok Diu

Magična, neverjetna, nepozabna – Potovanje v Indijo

Potovanje v Indijo nam postreže z množico ljudi, ki jo srečuješ na vsakem koraku. Videti toliko ljudi naenkrat, je res nekaj neverjetnega in si kaj takšnega pred Indija potovanjem nikakor ne moreš zares predstavljati. Gneča v Indiji je morda še toliko bolj šokantna za nas, ki prihajamo iz majhne državice, kot je Slovenija. Na ulicah je nor promet, ki ga ovirajo še krave, svete živali, ki pa s svojo shirano in bolano podobo, prav nič ne izgledajo svete.  Ne glede na to, kam načrtujemo naše potovanje v Indijo, se revščini težko izognemo. Medtem ko se nekateri ljudje vsak dan borijo za golo preživetje, se po drugi strani v elegantnih in bogato okrašenih živobarvnih sarijih, mimo sestradanih ljudi, sprehajajo bogate Indijke.

Indija, otok Diu, hindujska poroka, hinduizem, potovanje, popotniški blog

Potovanje v Indijo nam postreže z mnogimi barvami

Za moje potovanje v Indijo si nikakor nisem predstavljala, da bom imela toliko težav z moškimi. Konec koncev, sem sama ali brez moškega spremstva potovala že po Siriji, Jordaniji, Turčiji in Maroku. A vendarle sem se na dejstvo, da moški dobesedno bulijo vame, stežka privajala. Največji izziv je Indija potovanje postreglo v večjih mestih, saj so le-ta bila pravi izziv za živce. Kljub množici popotnikov pa si za veliko Indijcev še vedno prava atrakcija, a žal tudi (pre)velikokrat samo “dolar na dveh nogah”, kar lahko potovanje v Indijo naredi nekoliko neprijetno.

Indija potovanje, potovanje v Indijo, potovanje po Indiji, neverjetna Indija

Slonje jame blizu Mumbai-ja (Potovanje v Indijo)

Se pa stvari na bolje spremenijo, če potovanje v Indijo usmeriš stran od večjih mest, kjer spoznaš tisto pravo Indijo… Skromno, delavno in tako zelo prijazno. Res je zanimivo, kako so tisti najbolj revni ljudje, vedno tudi najbolj prijazni. Njihova odprta srca so me vedno znova očarala. Za potovanje v Indijo si nikakor nisem mislila ali sploh upala pomisliti, da bom na mojem Indija potovanju spoznala toliko ljudi, s katerimi so se sklepala prava prijateljstva, ki trajajo še danes.

Indija potovanje, potovanje v Indijo, potovanje po Indiji, neverjetna Indija

Potovanje v Indijo razkriva strahotno revščino, a vedno nasmejane ljudi

Kljub temu, da sem na Indija potovanju veliko jedla na ulicah, pa presenetljivo nisem imela nikakršnih želodčnih težav. Morda gre zasluga veliki količini čilija, na katerega sem se na začetku morala pošteno privaditi, a s časoma so težki začetki le del nepozabne izkušnje, ki ti ga prinese potovanje v Indijo.

Indija, indijska hrana, čili, hindujska poroka, hinduizem, potovanje, popotniški blog

Sestavni del indijske hrane je čili (potovanje v Indijo)

Potovanje v Indijo po eni strani razkriva tehnološko napredno državo, po drugi strani pa ji še vedno vlada močna tradicija in to ne glede na sloj ali izobrazbo ljudi. Še vedno so v Indiji pogoste dogovorjene poroke in nič nenavadne niso (pre)mlade neveste. Čeprav je Indija ukinila kastni sistem, pa je neuradno v ljudeh le-ta še vedno močno prisoten.

Indija potovanje, potovanje v Indijo, potovanje po Indiji, neverjetna Indija

Sveto mesto Varanasi (Potovanje v Indijo)

Potovanje v Indijo razkriva zavidljivo bogato zgodovino. Poleg tega pa jo dopolnjujejo še umetniško zgrajeni hinduistični templji. Veliko jih je okrašenih z intenzivnimi barvami, ki kažejo na tipično indijsko realnost. Barve so v Indiji povsod… V zgradbah, v kulturi, v ljudeh, hrani, oblačilih, pokrajini, na tržnicah…  In prav barve so tiste, ki ti potovanje v Indijo, dodobra vtisnejo v spomin.

Indija, indijske zapestnice, sarij, hinduizem, hindujska poroka, hinduizem, potovanje, popotniški blog

Barvite zapestnice (potovanje v Indijo)

Žal pa sem sama vso lepoto, ki jo ponuja potovanje v Indijo dobro začutila šele doma, ko sem se umaknila od vsega kaosa in hrupa. Doma sem imela čas, da v miru razmislim, kaj sem pravzaprav na Indija potovanju videla in doživela. Sedaj lahko z zagotovostjo trdim, da me je Indija očarala in začarala. Vedno bolj me vleče spet nazaj. Nazaj v tisti kaos, ki ima na nek čuden, indijski način, popoln smisel. Občutek imam, da bo novo potovanje v Indijo kmalu na vrsti.