blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Kar nekaj je tem, o katerih piše (skoraj) vsak popotniški bloger. Ob koncu oz. začetku leta pa se večina blogerjev loti tudi nekakšnega povzetka celoletnega dogajanja.

Letos naju je leto zaradi pestrega dogajanja kar nekoliko prehitelo in še danes, konec januarja, nisva uspela napisati vsega, kar se je v letu 2014 dogajalo, tako pestro je bilo.

Če bi nama nekdo leto dni nazaj rekel, kaj vse naju zaradi najinega popotniškega bloga čaka v letu 2014, bi se mu le nasmehnila in zamahnila z roko, v smislu naj se neha hecati. Nikoli si ne bi mislila, da bova odšla na skupno kar sedem izletov oziroma potovanj, nenazadnje sva oba redno zaposlena. Še en dokaz, da se vse da, če se le hoče in se intenzivno dela na tem.

Uganda (januar)

V geslu Ugandske turistične organizacije Ugando poimenujejo kar biser Afrike in z raziskovanjem te dežele to lahko potrdiva tudi midva. Ugando sva sicer raziskovala le 17 dni, a ker sva za potovanje najela avto, sva Ugando dodobra lahko spoznala. Uganda popotniku ponuja skoraj vse, kar lahko najdemo v deželah podsaharske Afrike. Na potovanju po Ugandi sva srečevala prijazne ljudi, z navdušenjem zrla v prekrasno in raznoliko pokrajino ter bila popolnoma navdušena nad živalskim svetom. Vse o najinih doživetjih na potovanju po Ugandi tukaj.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Uganda potovanje

Istanbul (april)

Moje prvo potovanje kot solo popotnica se je pričelo prav v Istanbulu, zato me nanj vežejo še posebno dragoceni spomini. Tukaj sem pred 14-imi leti preživela skoraj tri tedne in se vanj enostavno zaljubila. Do danes sem bila v Istanbulu že osemkrat in prav je bilo, da sem to zgodovinsko ter kulturno bogato mesto razkazala tudi Simonu. Istanbul je vedno dobra izbira, sploh če imate na voljo le nekaj dni. Koristne informacije o izletu v Istanbul si lahko preberite tukaj.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Izlet v Istanbul

Prenova bloga, logo in angleška različica (junij)

Blog Nina Potuje je dobil novo vizualno podobo, ki jo izpopolnjuje tudi logo. Slovenski različici pa se je pridružila še angleška in sicer Nina Travels.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Prenova bloga

Romunija in Moldova (avgust)

Nekako nisva ravno vedela, kaj naj od teh dveh držav sploh pričakujeva, a Romunija in Moldova sta naju povsem presenetili. Divja narava je vsekakor najboljši razlog, da se podate v Romunijo. Najlažje jo je raziskovati kar s svojim lastnim vozilom, še toliko lepše je, če imate v lasti 4×4, saj so divji Karpati zagotovo nekaj najlepšega na poti. Po drugi strani pa Moldova ponuja potovanje v preteklost in dejstvo, da je to najbolj revna in najmanj obiskana država v Evropi, vse skupaj naredi še toliko bolj zanimivo. Zapisi o potovanju po Romuniji in Moldovi so še v nastanku, a za začetek si radovednost lahko potešite tukaj.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Romunija in Moldova potovanje

Hamburg in severo-zahodna Nemčija (avgust)

Hamburg je v najino življenje in planiranje prišel povsem iznenada, saj je bil izlet tja pravzaprav povabilo na tako imenovani »press trip«. To je bilo najino čisto prvo povabilo na press trip, zato je bil izlet mešanica navdušenja, treme in vprašanj, kako bo to sploh izgledalo. Simon zaradi službenih obveznosti sicer ni mogel z mano, jaz pa sem vendarle dobila nekaj dni dodatnega dopusta in končno sem lahko pobliže spoznala del Nemčije, ki ga verjetno nikoli ali pa bi ga zelo pozno uvrstila med obiskane destinacije. Vse kar sem videla pa me je navduševalo – nikoli si ne bi mislila, da je ta del Nemčije tako zelo zanimiv. Več tukaj.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Izlet v Hamburg in okolico

Munchen (september)

Kot kaže, sem se na mojem prvem press-tripu dobro odrezala in čez mesec dni je sledil še eden. Tokrat sva v bavarsko prestolnico Munchen odšla oba s Simonom. Dodobra sva spoznala Munchen in vse, kar mesto ponuja. Poleg tega pa sva doživela še enkratno izkušnjo, saj sva obiskala tudi znameniti Oktoberfest. Z eno besedo, bilo je fantastično! Vse o izletu v Munchen tukaj.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Izlet v Munchen

Nova socialna omrežja (oktober)

Hitro sva ugotovila, da je za resnega blogerja veliko premalo zgolj prisotnost na Facebooku, zato sva se pridružila še štirim socialnim omrežjem  – Twitter, Instagram, Google+, YouTube.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Prijava v Instagram in Twitter

Avstralija (november)

Ko sva že mislila, da sva dokončno zaključila sezono potovanj, je prišla še ena novica. Nekajkrat sva se zaradi nje morala pošteno uščipniti, da sva se zavedala, da se to res dogaja nama. Najin blog je bil namreč s strani Hostelling International izbran med TOP 16 popotniških blogov na svetu in za nagrado sva potovala v Avstralijo. Avstralija je bila najina želja že dolgo, dolgo časa, a nama je vedno predstavljala prevelik finančni zalogaj… Ko je prišla novica, da bova potovala »tja spodaj« sva bila totalno v šoku! Tukaj se morava še enkrat zahvaliti tudi najinima delodajalcema, saj bi nama brez odobritve dopusta ena najbolj nepozabnih dogodivščin splavala po vodi. V Avstralijo sva se enostavno zaljubila – preberite si, zakaj tukaj.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Avstralija potovanje

Avstrijska Koroška (december)

Zalotila sva se, da se nama dogaja toliko, da niti ne uspeva napisati vsega sproti.  Kot se je izkazalo so najino delo opazili tudi na Avstrijskem Koroškem. V decembru sva se že tretjič v letu 2014 udeležila »press tripa«. Čakalo naju je raziskovanje božičnih sejmov na Avstrijskem Koroškem. Lučke, kuhano vino, barvite stojnice in sladice so bili zagotovo najboljši razlogi za uspešen izlet. Prispevek si preberite tukaj.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Avstrijska Koroška – božični sejmi

Leto 2014 sva zaključila z obilico popotniških dni, novih doživetij, spoznanj, prijateljstev in osebnega zadovoljstva ter s potrditvijo, da je to kar ustvarjava z blogom opaženo. Vesela sva za vse priložnosti in zaupanje, saj za blogom stoji ogromno vloženih ur in odrekanj. A ko človek pogleda nazaj je celotna prehojena pot vredna vsake minute in truda. Vsi, ki naju berete in pri tem še dodatno motivirate s spodbudnimi komentarji, vprašanji, všečki in priporočili pa ste tako ali tako najina največja motivacija in potrditev najinega dela.

blog potovanja, potovanja blog, popotniški blog, nina potuje

Blog nama je prinesel mnogo nepričakovanih dogodivščin

Lahko si le želiva, da bi tako pestro bilo tudi leto 2015…. Lansko leto mu namreč predstavlja hudo konkurenco!