potovanja, popotniški blog, izleti

Novo leto je tukaj in s tem tudi hiter pregled našega leta 2018. Kljub klavernemu začetku, se je na koncu tako zelo dogajalo, da je preživljanje prazničnih božično-novoletnih dni doma prav pasalo.

Januar, Februar, Marec

Zaradi Renovih bolezni smo v treh mesecih od prvotnega načrtovanja kar nekaj potovanj, pod streho s Simonom uspela spraviti le hitri skok v Valencijo ter izlet čez mejo, na katerem smo v test dobili tudi Citroenov avto C3 Aircross.

April

Toplejši dnevi, so končno prinesli tudi nekaj zdravja, ki smo ga izkoristili za krajši pobeg s Ford Kugo na Mali Lošinj ter raziskovanje Dolenjske in tamkajšnjega hotela Sport Otočec.

Maj

Mesec maj je bil skoraj prekratek za vso dogajanje – začelo se je s krajšim roadtripom po Nemčiji – natančneje po Bavarski, kjer smo obiskali Bavarski gozd, se zabavali v Playmobil Fun parku, sprehodili po ulicah Nuremberga ter se s pomočjo Waldwipfelweg-a povzpeli med drevesne krošnje. Narava pa nas je očarala tudi na Kočevskem.

Junij, Julij, Avgust

Čeprav smo načrtovali, da se ponovno z avtom odpravimo v Grčijo, smo vse skupaj zaradi sodelovanja z AirFrance prestavili. Tako smo se potepali po mestu New York, nato pa sva s Simonom skočila še v nemško regijo Saško-Analt, kjer sva občudovala zgodovinske zgradbe na seznamu Transromanika. Ko smo bili doma, smo se skupaj s podjetjem Goodyear spoznali še s simpatičnimi izletniškimi točkami v Kranju in okolici (Pot Jeprškega učitelja, Zoisova učna pot, Mamutova dežela, Savski drevored) ter se s Simonom na pobudo podjetja Mastercard romantično razvajala še v Hrvaški Istri.

September

Zaradi službenih obveznosti sem se za nekaj ur znašla v nemškem mestu Heidelberg in prvič nastopila tudi na nacionalni televiziji, v oddaji Dobro jutro. Enkrat mesečno sedaj v oddaji predstavim idejo za vikend izlet.

Oktober

Oktober je bil zopet čas za obisk Nemčije. Tokrat sva se s Simonom sama znašla sredi malo poznane regije Hassberge in se za en dan ustavila tudi v mestu Bamberg. Skupaj z Renom pa smo obiskali novo odprti Polhov doživljajski park, ki je odlična ideja za družinski izlet.

November

Končno je napočil čas tudi za malce bolj ležerno potovanje, saj smo se vsi trije odpravili na mehiški polotok Jukatan. Raziskovanje Jukatana z avtom je bila odlična taktika in resnično smo doživeli veliko.

December

Pred lenobnim poležavanjem doma za praznike, sem se zaradi službene poti znašla še v Stuttgartu in čas izkoristila tudi za sprehod po čarobnem božičnem sejmu Stuttgart. Lučke, med obiskom Čudolandije v Kopru, pa so očarale tudi Rena. Za konec pa sva s Simonom po več kot desetletju ponovno stopila na smuči in prevozila kar nekaj prog v največji smučarski dolini na svetu – smučala sva namreč v dolini Zillertal.

Vmes, ko smo bili doma, se nismo kar ustavili in tako je nastalo kar nekaj prispevkov, ki so bili trenutni navdih ali pa zgolj odgovori na vaša vprašanja – zlasti o potovanjih z otrokom. Spisalo se je še nekaj starih grehov z našega potovanja po Turčiji, Gruziji in Armeniji in tako se je resnično zdelo, da smo v letu 2018 bili neprestano v pogonu – točno tako, kot nam je všeč.