Rovinj, izlet, počitnice, Hrvaška

Tisti, ki me poznate ali pa vsaj prebirate redno naš blog, ste zagotovo opazili, da sem kljub popotniški temi, vedno zagrižena zagovornica tudi krajših potepanj (nekaj več o tem si lahko preberete tukaj). Sama vedno pravim, da pravi popotnik ne potrebuje oditi na drug konec sveta za doživetja in nepozabne spomine – dovolj mu je lahko že sosednja država in navsezadnje tudi sama naša Slovenija – če jo le zna gledati s pravimi očmi in s  kančkom radovednosti.

Ne glede nato, kolikokrat se znajdem v neki državi ali kraju, vedno se najdejo nove in zanimive stvari. Med zadnjim raziskovanjem Hrvaške Istre, kjer sva s pomočjo MasterCard doživetij, ki jih najdete na Priceless Cities in so na voljo samo lastnikom Mastercard kartice, obiskala Rovinj.

Rovinj ni samo slikovito staro mestno jedro

Če sva pred tem Rovinj obiskala samo zaradi sprehajanja po tamkajšnjem starem delu mesta in občudovanja slikovitih ozkih ulic, sva tokrat najin obisk malce nadgradila. Obiskala sva namreč Vilo Dobravac, ki je prav za Mastercard Priceless Cities razvila posebno storitev – pokušino treh vrhunskih domačih vin družine Dobravac, skupaj z lokalnimi dobrotami. Več o konkretni ponudbi tukaj.

Vila Dobravac deluje povsem lokalno in poleg prenočišč v njihovi vili in domačiji, so v Rovinju in okolici že dolgo poznani po pridelovanju svojega sadja in zelenjave. Če so pred leti živeli zgolj in izključno od tega, je sedaj njihov glavni adut postalo prav vino.

Lokalno vino in tapasi – odlična kombinacija

V ta namen so v Vili Dobravac odprli »vinski bar«, kjer je mogoče naročiti in okusiti njihova vina. V popoldanskem času vam je v baru vedno na voljo tudi somelierka Karin, ki vam bo o vinih lahko podala cel kup zanimivih informacij in vam pobliže predstavila kaj pravzaprav pijete.

Ker sva midva tja prišla z vavčerjem (predhodno kupljenim na Priceless Cities ter rezerviranim terminom), sva poleg pokušanja treh različnih vin dobila zraven še sveže narejene prigrizke – tapase, ki so okus vina odlično dopolnjevali. Poleg tega pa so bili v celoti narejeni iz domačih in lokalnih sestavin. Odlično – ne le po okusu, ampak tudi po videzu.

Poleg klasične in nepogrešljive malvazije, sva poskusila tudi mladi teran in na koncu še sladki muškat, ki se je z domače narejeno čokoladno sladico iz 85% kakava res odlično podal.

Romantičen večer v dvoje

Medtem ko sva počasi srkala večkrat nagrajeno vino in se razvajala z dobrotami, se je nad Rovinjem že delal mrak. Tako sva se odločila, da se kar peš odpraviva še v mesto na en romantični sprehod. Navsezadnje je bilo treba dejstvo, da naju je Ren čakal v varstvu pri babici, izkoristiti.

Rovinj, je res čudovito obmorsko mesto – tako slikovito, tako polno zgodovine in tako lepih razgledov ter pogledov. In če se odločite, da obisk zaokrožite še z okusnim lokalnim vinarjem, zagotovo dobite zmagovalno kombinacijo za romantičen odklop v dvoje.

Vesela sva, da je blog prispevek podprlo podjetje Mastercard, ki ga na naših poteh že leta uporabljava tudi sama. Pobrskajte po njihovih ekskluzivnih ponudbah za imetnike Mastercard kartic na Priceless Cities in si tudi vi podarite nepozabno doživetje. Če ste mnenja, da je tovrstna plačilna kartica zaradi raznih provizij pri plačevanju doma in tujini predraga, pa si lahko celovito stroškovno primerjavo med plačevanjem z Mastercard kartico in plačevanjem z gotovino na konkretnem primeru družinskih počitnic na Hrvaškem pogledate tukaj.