Jukatan Mehika, Jukatan potovanje, Potovanje po Jukatanu

Bolj kot razmišljam in seštevam, bolj se mi zdi, da mineva že skoraj 10 let od mojega potovanja v Srednjo Ameriko. Takrat sem se še z dvema prijateljicama z nahrbtnikom podala na raziskovanje barvite Gvatemale.

Vedela sem, da se bom v tiste čudovite in energične kraje morala še kdaj vrniti. Tega sem si želela čimprej, ampak vmes se je zgodilo cel kup drugih potovanja, drugih dogodivščin in tako je ponoven »skok« v Srednjo Ameriko prišel na vrsto šele letos.

Srednja Amerika je velika in ker jo nočemo zgolj površno obiskati, smo se odločili, da za slabe tri tedne odidemo v Mehiko – na tamkajšnji polotok Jukatan. Prileteli bomo v Cancun, najeli avto in v počasnem ritmu raziskovali ta polotok.

Glavni namen potovanja je nabiranje vitamina D in kopanje v morski vodi, kar naj bi Renu malce koristilo (vsaj upam) pri njegovih številčnih bronhiolitisih. Sezona zanje se ni niti še dobro začela, pa smo enega že staknili. Upam, da se bo nekaj dni v toplih krajih obrestovalo Renovemu zdravju in bomo letos malce manj burno preživeli zimo… Če že ne drugega, vsaj brez zdravljenja na infekcijski kliniki.

Kakorkoli že – grobi plan poti je narejen in pri načrtovanju se je izkazalo, da odhajamo na odlično počitniško destinacijo, ki nam bo ponudila mnogo več kot nekaj čofotanja v toplem karibskem morju.

Kaj točno se nam bo dogajalo, kako bomo potovali naokoli medtem ko se Ren odvaja od plenic, kaj bomo dobrega jedli in kako nam bo všeč turistični Jukatan bomo objavljali sproti, zato sem in tja pokukajte tudi na naš blog, Facebook stran Nina potuje in Instagram profil ninatravels1.