Šri Lanka potovanje, Šri Lanka potopis

Šri Lanka – Budina solzica, kakor mnogi imenujejo to deželo je morda najbolj poznana zaradi  cejlonskega čaja. Šri Lanka se je nekoč namreč imenovala prav po čaju ali pa se je morda čaj imenoval po Šri Lanki. Le kdo bi vedel?

Potovanje po Šri lanki, popotniški blog

Cejlonski čaj – Šri Lanka potovanje

Kar težko sem se spravila k pisanju in morda še danes delam krivico vsem mojim doživetjem na Šri lanki, saj se mi še niso povsem dobro zasidrala in v mojih možgančkih še vedno zbujajo pretrese…

Iz potovanja po Šri Lanki nisem prinesla le nekaj umazanih oblačil, hude tradicionalne lesene maske za na steno in en kup čilija ter pravega čaja. Z menoj so prišla tudi vsa doživetja, vsi spomini in nenazadnje več kot 3700 fotografij. Vsekakor je tistih res dobrih nekaj deset, ravno dovolj za potopisno predavanje, kakšen članek ter najlepše spomine, ki nama jih je Šri Lanka ponudila v času kratkega potovanja.

Potovanje na Šri lanko, popotniški blog

Slonja sirotišnica – Šri Lanka potovanje

Ko sem prišla domov in se je končalo potovanje po Šri Lanki sem imela največji problem določiti ali mi je bila Šri Lanka všeč ali ne. Šri Lanka namreč na meni ni pustila nekega pretiranega navdušenja, kot so to ponavadi naredile druge države, druga potovanja… Razlog, zakaj je bilo tako težko opisati celotno potovanje pa sem ugotovila šele ob urejanju vseh posnetih fotografij. Doma, v miru, sem imela čas premleti vse, kar nama je Šri Lanka pravzaprav dala… Stvari je bilo ogromno in tako sem šele po tednu dni doma ugotovila, da je Šri Lanka pravzaprav čudovita dežela. Šri Lanka namreč vsakemu obiskovalcu ponuja nekaj zanje. V državi je poskrbljeno za tiste, ki imajo radi kulturo, dobro hrano, zgodovino, trekinge, živali, čaje, živo-zeleno pokrajino, eksotičnost, barve, dišave, začimbe, masaže, peščene plaže, valove za surfanje, drage kamne in nizke cene… Tukaj najdemo praktično vse! In bolj ko sem pregledovala posnete fotografije iz potovanja, bolj navdušena sem postajala nad državo. Sedaj res lahko rečem, da je Šri Lanka simpatična država in da je cela lepa in zanimiva.

Seveda pa celo potovanje po Šri Lanki naredijo zanimivo in prijetno domačini, ki so še vedno pristno prijazni in radovedno pogledujejo tuje obiskovalce. Šri Lanka je polna nevsiljivih ljudi in to je vsekakor dober recept, da je celo potovanje prijetno in izredno simpatično.

Potovanje po Šri Lanki, popotniški blog

Vse povsod je polno prijaznih domačinov – Šri Lanka potovanje

Poznam veliko ljudi, ki jih je Šri Lanka povsem začarala in se tja znova in znova vračajo. Država ima nedvomno svoj čar… Le kdo ne bi bil očaran nad množico templjev, kamor zahajajo romarji v belih oblačilih in kjer se zbira nakupe lotosovih cvetov. Kdo ne bi bil navdušen nad nešteto vrstami kari omak, ki delajo krožnik tako zelo raznobarven in privlačen? In kdo ne bi bil navdušen nad nizkimi cenami sveže iztisnjenih sokov manga, papaje, ananasa… In bi si kdo sploh upal pritoževati nad možnostjo, da si za konec potovanja po Šri Lanki lahko privošči lenarjenje pod palmami na rajskih peščenih plažah in kakšnem simpatičnem hotelčku tik ob morju. Midva sva si privoščila malce razvajanja v Hotelu Paradise Beach Club, ki leži na peščeni plaži Mirissa.

Potovanje po Šri Lanki, popotniški blog

Prekrasne rajske plaže – Šri Lanka potovanje

Na koncu lahko vendarle priznam… Šri Lanka, pogrešala te bom!