stil potovanja, potovanja in stil, popotniški blog, poceni potovanja

Potovanja so del mojega življenja in lahko rečem, da potujem praktično že celo svoje življenje… Najprej so me na potovanja jemali starši, pri 16ih letih pa sem prvič tudi sama šla v »širni svet«… No ja, najprej zgolj v naše evropske države, a nekje je vendarle potrebno začeti. Kakorkoli že, dejstvo je, da so potovanja moja strast, moj način življenja.

Tekom mojega tako imenovanega popotniškega življenja, sem naletela in tudi preizkusila različne stile potovanja… Od tistih povsem nizkocenovnih, kjer se je spalo za manj kot en evro na noč, do tako rekoč »normalnih«, kjer si vendarle privoščim sobico v rangu 10€ na noč, ki ima tudi svojo kopalnico. Zadnje čase pa me poleg potovanj z nahrbtnikom vedno bolj vleče še v »overland« potovanja ali potovanja po kopnem. Nekaj problemov imam le še z dolžino dopusta, a tudi zato usmerjam svoje pozitivne misli v vesolje. 🙂 Nekako bi lahko rekla, da edini stil potovanja, ki ga še nisem preizkusila je luksuzni stil.

stil potovanja, potovanja in stil, popotniški blog, poceni potovanja

Luksuzni stil potovanja mi zaenkrat ostaja še tuj

Res je, da takšna luksuzna potovanja nikoli niso bila ravno po mojem okusu, a roko na srce, se za kakšen dan ali dva nikakor ne bi branila manjšega razvajanja. Razlog, zakaj le-tega še nisem preizkusila, je seveda finančna plat. Niti predstavljati si ne morem, da bi samo za namestitev odštela takšno vsoto, s katero na poti preživim več dni ali celo cel teden, morda dva, tri…. Pred potovanjem se vedno znajdem pred »dilemo«, ki pravzaprav to sploh ni, saj je odgovor znan že od prej… Namesto za krajši čas, veliko raje z enakim proračunom odpotujem nekam za dlje časa. Res je, da te takšna nizkocenovna potovanja velikokrat tudi precej utrudijo, saj vožnja v prepolnem avtobusu ali hoja z nahrbtnikom na ramah po več ur, nista ravno dve najbolj relaksacijski stvari na našem planetu, a kaj hočem, to sem si izbrala sama! Če dobro pomislim pa me ravno ta načina potovanja najbolj privlači in zaradi tega sem takšna, kot sem… srečna, pozitivna in polna energije.

stil potovanja, potovanja in stil, popotniški blog, poceni potovanja

Največkrat po svetu potujem z nahrbtnikom

Ljudje radi na različne načine označujejo popotnike in jih glede na njihov stil potovanja dajejo v določene predalčke. Priznam, da takšno označevanje nikoli ni bilo ravno zame, pa čeprav nekdo dela nekaj drugače kot jaz. Mislim, da so vsi popotniki, ne glede na njihov stil potovanja, na nek način posebni in zanimivi. Pravi popotniki in njihov popotniški stil ni bil nikoli razdeljen glede na njihov proračun ali dolžino potovanja… Če potujemo zato, ker nas potovanja osrečujejo, ni pravilnega ali napačnega stila potovanja.  Edina razlika med dobrim, slabim in pravim ter napačnim popotniškim stilom je pravzaprav naš pogled na potovanja in svet.

stil potovanja, potovanja in stil, popotniški blog, poceni potovanja

Edini pravi stil potovanja je tisti, kjer se spoštuje tuje kulture, tradicijo, ljudi in njihove običaje

Če, kot popotniki, spoštujemo druge dežele, tradicije, kulturo in ljudi, nikakor ne moremo zgrešiti. Potujte s pametjo, odprite oči in se iz videnega učite ter uživajte! Takšen stil potovanja je namreč tisti pravi in tudi edino pravilen in prav s tem se lahko svetu ponosno predstavite kot pravi, zavestni popotnik!