Izdelki za kampiranje Brunner

Brunner stoli in miza za kampiranje naju s Simonom na poteh spremljajo že od kar sva kupila prvega terenca. Letos od tega mineva že sedmo leto. Z Brunner znamko sva bila zadovoljna že po prvi uporabi in brez zadržkov lahko trdim, da bomo verjetno skupaj prepotovali še marsikatero zanimivo destinacijo.

Kaj sploh je Brunner?

Brunner je italijanska blagovna znamka z več kot 50 letno tradicijo proizvajanja opreme za kampiranje. V njihovi ponudbi praktično najdemo od lončka za pitje, svetilke, stolov in miz, do zložljivih prenosnih omar in paviljonov.

Zakaj že leta uporabljava izdelke Brunner?

Pred sedmimi leti sva se S Simonom navdušila nad tako imenovanimi overland potovanji in ker je nekje bilo potrebno začeti, sva na prvo tovrstno testno destinacijo odšla po Balkanu. Takrat sva obiskala BIH, Hrvaško, Albanijo in Grčijo.

Ker sva si v avtu uredila posteljo je bilo vse ostalo, kar je potovalo z nama potrebno spraviti na minimum. Kljub temu pa sva vseeno želela nekaj udobja in predvsem dolgoročne uporabe, ki pa bi nama bila vendarle cenovno dosegljiva.

Tako sva se znašla v nama najbližji trgovini, ki ponuja tudi opremo za kampiranje, v Merkurju, in se navdušila nad njihovimi Brunner zložljivimi stoli ter mizo. Pravzaprav je prav Merkur že leta glavni prodajalec Brunner izdelkov v Sloveniji in v njihovih trgovinah tovrstne ponudbe res ne manjka.

Stoli za kampiranje Brunner

Vem, slišalo se bo kar malo čudno, a doma imava že tri različne tipe Brunner stolov. Prvi najini stoli so z nama že tako dolgo, da so jih medtem že umaknili iz prodaje, a še vedno izgledajo kot novi. Če sedaj ne bi bili trije, bi le-te zagotovo še vedno vozila s sabo na potovanja.

A ker se v avtu vendarle “stiskamo” že trije, sva lani zamenjala model Brunner stolov in si tako izbrala stole brez naslonjal za roke oziroma model classic, saj zloženi zavzamejo malo prostora, a so še vedno udobni za sedenje.

Izdelki za kampiranje Brunner

Brunner stoli classic so prostorsko varčni, a še vedno udobni (Oprema za kampiranje Brunner sredi Tunizije)

Že nekaj let pa se na naših poteh znajdejo tudi nizki plažni stoli model Bula, ki pa so zaradi udobnosti meni osebno najbolj pri srcu. Kljub temu, da moramo zanje imeti dodaten zaboj na strehi avtomobila, nikoli ne odrinemo na potovanje brez njih.

Blago je pri vseh treh modelih 100% poliester in se ga zelo lahko tudi čisti, kar je sploh pomembno, ko te na dogodivščinah spremlja radovedni tri letnik. 

Njihovi zložljivi stoli so naju prepričali predvsem z obstojnim in robustnim materialom. Ogrodje stolov je jekleno zaradi česar ima stol nosilnost vse do 102 kilograma. Hitro se zložijo in so dobavljivi v vrečah, čeprav priznam, da s Simonom nisva tako vestna, da bi jih vsak dan spravljala iz vreče in nato spet nazaj. Sicer pa morda prav zato lahko potrdiva, da kljub temu, da stole več krat dnevno jemljemo iz avta in jih dajemo spet v avto, na njih ni mogoče zaznati skoraj da prav nikakršne obrabe.

Izdelki za kampiranje Brunner

Moj najljubši stol je plažni stol Bula – odličen za ležerno poležavanje (Oprema za kampiranje Brunner)

Miza za kampiranje Brunner

Do letošnjega leta sva na potovanja jemala starejši model mize Brunner, ki pa sva jo letos zamenjala predvsem zato, ker sva se zaradi hitre postavitve enostavno zagledala v model Titanium Axia 2. Brunner miza Titanium Axia 2 je sestavljena zgolj iz dveh osnovnih kosov in tako je razstavljena in postavljena v trenutku.  V vreči za shranjevanje je sicer tudi mrežast prostor – nekakšna polička, za odlaganje, ki se napne pod mizo, a če sem povsem iskrena, jo mi še nismo potrebovali.

Nosilnost mize je 30 kilogramov, njena teža pa je 5.5 kilogramov. Okvir mize je narejen iz aluminijastih kvadratnih cevi, od katerih je ena nastavljiva po višini, kar omogoča da se miza nastavi naravnost tudi pri neravnem terenu – v sami mizi je vgrajena vodna tehtnica, za pomoč pri lovljenju ravnine – v večini primerov smo mi preveč lačni, da bi jo povsem naravnali. 🙂

Zaradi materiala (aluminij) miza ni občutljiva na temperaturo, kar pride zelo prav zlasti pri odlaganju vročih kuhinjskih posod, poleg tega pa se jo lahko lepo in enostavno tudi očisti / obriše. Glede na velikost (106/62/72 cm), pospravljenje vzame relativno malo prostora (105/19×18 cm).


Brunner stoli in miza so z nami že pokukali v Azijo in Afriko ter prepotovali dobršen del Evrope. In glede na dobre izkušnje in dolgoročno uporabnost, sem prepričana, da bodo priča še marsikateri zanimivi popotniški dogodivščini.

Čeprav je prispevek podprlo podjetje Merkur, pa je celotna ocena izdelkov Brunner povsem najino lastno mnenje, na katerega ni vplival nihče. Pravzaprav sva s Simonom prav vesela, da sva dolgoletno uporabo stolov in mize Brunner, ki sva jih vedno kupovala prav v Merkurju, nadgradila letos še s sodelovanjem, zaradi katerega lahko nastane še kakšna zanimiva in uporabna popotniška vsebina na blogu več.  Seveda pa v Merkurju ne najdete zgolj izdelkov za kampiranje Brunner, temveč veliko izbiro tudi ostalih pripomočkov, s katerimi boste zagotovo poskrbeli, da bo pri vas doma, kot tudi na poti, vse urejeno za kampiranje.