Tajska potovanje, potovanje na Tajsko, potovanje po Tajski, Tajska potopis

Potovanje po Tajski sva si izbrala za najine medene tedne, a kljub temu je mene precej skrbelo, kako mi bo Tajska sploh všeč. Nikoli nisem pretirano marala preveč turistično razvitih držav, in sedaj sva s Simonom določila, da je prav potovanje na Tajsko v načrtu za naslednjo destinacijo… Potujeva v državo, ki jo na leto obišče preko 20 milijonov ljudi! 

Tajska potovanje, Ayuthaya, popotniški blog, potovanje

Starodavni templji, Ayuthaya – Tajska potovanje

Potovanje po Tajski se je na moje veliko presenečenje že takoj na začetku izkazalo za veliko bolj pozitivno, kot sem si sploh upala predstavljala pred najinim odhodom. Kljub množici turistov, ki jih srečuješ skoraj da na vsakem koraku, nama je potovanje po Tajski še vedno streglo s čudovito naravo, mogočnimi zgodovinskimi zgradbami, rajskimi peščenimi plažami in eksotičnosti. Najbolj pa sva se razveselila dejstva, da je kljub turističnosti Tajska še vedno precej ugodna za potovanje. Nizke cene so neke vrste zaščitni znak te azijske države.

Tajska potovanje, popotniški blog, tigri, potovanje

Tigri, Chiang Mai – Tajska potovanje

Tajska ima vzdevek “država smejočih ljudi”, a bi se za ta naziv vendarle lahko nekoliko več smehljali. Žal je prepogosto opaziti, da se tisti, ki delajo v turistični industriji na Tajskem nasmihajo zgolj na silo in zato, ker se morajo. Še dobro, da so ostali ljudje še vedno pristno prijazni, ki ti tako ali tako z enim samim pogledom znajo polepšati dan in s tem tudi celotno potovanje po Tajski.

Stroški za potovanje po Tajski se med seboj zelo razlikujejo in so odvisni kje se nahajate. Najdražji je nedvomno Phuket, kjer so cene nekje že skoraj primerljive s Slovenijo. A le brez skrbi, ne glede na to, kje se nahajate, je vaše potovanje po Tajski z nekaj iznajdljivosti in raziskovanja, brez problema lahko tudi poceni. Če niste pretirano zahtevni, boste na ulicah za hrano odšteli manj kot 1€. Za ta denar sicer nikar ne pričakujte gurmanske pojedine, a zame so bile tudi jedi s tako ceno ene boljših. Slavni pad-thai je dosegljiv na vsakem koraku, medtem pa sem jaz bolj vohljala naokoli za rižem z zelenjavo, ki me je v najslabšem primeru prišel le nekaj deset centov več kot klasični pad-thai.

Tajska potovanje, Pad-Thai, hrana, popotniški blog, potovanje

Tajska hrana je odlična -Tajska potovanje

Potovanje po Tajski je fantastično tudi za vse tiste, ki se na samostojno potovanje odpravljate prvič. Tajska je namreč zelo enostavna za odkrivanje, saj če se vam kje zalomi, je ponudba lokalnih turističnih agencij ogromna. Za minimalno provizijo vam uredijo skoraj vse kar želite; vozovnice za vlake, avtobuse, letala, razne izlete, predstave, prenočišča itd. Vseeno pa sva si midva za med potovanjem po Tajski nekaj prenočišč rezervirala kar sproti preko bookinga.

Na koncu najinega potovanja po Tajski lahko brez zadržkov povem, da je bil ves moj strah o državi popolnoma odveč. Kljub velikemu številu turistov, je tu vendarle mogoče najti unikatnost in to celo na najbolj turistično obiskanem tajskem otoku, na Phuketu.

Ker sem se vendarle težko sprijaznila, da je Tajska res izbrana za najino potovanje, sem se namreč dodobra poglobila v raziskovanje in ravno v času najinega potovanja odkrila skoraj da povsem neznan vegetarijanski festival. Vegetarijanski festival velja za enega najbolj bizarnih, najbolj norih in najbolj šokantnih na celem svetu in res… ko človek vidi nekaj tako norega, težko verjame, da je to sploh mogoče. Govorim o Vegetarijanskemu festivalu na Phuketu, kjer se izbrani domačini prebadajo z najbolj nenavadnimi rečmi… S stvarmi, ki se jih niti predstavljati ne moremo, da se z njimi človek lahko prebode. Poleg krvavečih lic, transa in petard pa najdemo tu tudi ogromno izbiro vegetarijanske hrane.

Vegeterijanski festival, Phuket, Tajska potovanje, bizaren festival, popotniški blog, potovanje

Vegetarijanski festival, Phuket – Tajska potovanje

O njem bi lahko pisala in pisala, vendar naj bo za danes dovolj le nazorni foto prikaz, ki je že sam po sebi dovolj zgovoren, za kakšno bizarnost pri tem Vegetarijanskem festivalu resnično gre in ga v takšni obliki poznajo zgolj tu, na Phuketu (več o festivalu tukaj). In kljub mojemu začetnemu dvomu in strahu, je tako najino potovanje po Tajski postreglo s polno pozitivnimi presenečenji, spomini in prigodami. Mislim, da se bova na Tajsko še kdaj vrnila – navsezadnje je še ogromno predelov ostalo neraziskanih.