Terme Tuhelj, poletne počitnice, Megabon Slovenija

Terme Tuhelj za poletne počitnice so kot nalašč za zabavno in aktivno preživljanje skupnega družinskega časa. Ne glede nato ali boste Terme Tuhelj obiskali zgolj za nekaj dni ali pa za cel teden – prepričana sem, da vam tukaj res ne bo postalo dolgčas.

Terme Tuhelj za poletne počitnice so nas navdušile – res je, da sama v podobnih obratih nisem bila že od svojega otroštva, a še vedno se spomnim, da so me starši komaj da spravili iz vode in stran od vseh toboganov ter vodnih atrakcij. Skoraj nič drugače ni bilo sedaj, le da je nekoč mojo vlogo prevzel kar Ren.

Zakaj so nas Terme Tuhelj in ekskluzivni all inclusive paket, ki ga najdete samo na Megabonu Slovenija (poglejte si ga tukaj), tako prevzele in navdušile pa v naši oceni spodaj.

Lokacija Term Tuhelj

Terme Tuhelj se nahajajo dobri dve uri vožnje iz Ljubljane, zato so idealne tudi za tiste, ki se ne marate predolgo voziti. Poleg tega pa je eden večjih plusov lokacije ta, da se boste vozili v nasprotni smeri gneče. Medtem ko bodo ceste proti morju polne zastojev, se boste vi do Term Tuhelj peljali skoraj povsem sami.

Terme Tuhelj in Hotel Well 4*

Hotel Well 4* že nekaj let spada pod Terme Olimia in vse od takrat z vsakim novim letom hotelska ponudba raste in postaja vedno bolj privlačna. Hotel je razdeljen na šest objektov in ima skupno 264 sob – od tega se jih približno polovico nahaja v novih objektih, polovico pa v starih objektih, vendar pa so tudi stare sobe v celoti prenovljene. Znotraj hotelskega kompleksa se nahaja pet gostinskih obratov oziroma restavracij (tudi restavracija, ki je uvrščena med 100 najboljših na Hrvaškem – Dvorec Mihanović), največje termalno kopališče in savna center na Hrvaškem. Hotel Well 4* povezuje mednarodno ponudbo z lokalno zagorsko, kar se odraža zlasti pri kulinariki ter hotelski dekoraciji. Tako hotel kot sobe krasijo namreč dela zagorske slikarke in kiparke Mirijane Drempetić Hanzić Smolić.

 

Sobe v hotelu Well 4* v Termah Tuhelj

Hotel Well je hotel s štirimi zvezdicami in čeprav to samo po sebi še ne pomeni lepo ohranjenih sob, smo bili nad njimi zelo pozitivno presenečeni. Vse je namreč res tako, kot mora biti – urejeno, vzdrževano, čisto in še sodobno. Medtem ko v kakšnem hotelu komaj čakaš, da zapustiš hotelsko sobo, bi tukaj brez težav lahko preživeli več časa. No, ampak seveda nismo, ker je ostale ponudbe toliko, da smo bili zaposleni vse od jutra in do večera. Sami smo bivali v Premium sobah, v ponudbi pa so tudi Classic sobe. V sobi pa je bilo tudi polno drobnih pozornosti, ki vse skupaj naredijo bivanje še za odtenek bolj prijetno.

Hrana v hotelski restavraciji Lati v Termah Tuhelj

Če boste v Termah Tuhelj ostajali lačni, potem boste lačni kamor koli boste potovali ali odšli na izlet. Tamkajšnja kulinarična ponudba je namreč velika in prav vsak bo našel nekaj zase. V času našega bivanja je bilo v hotelski restavraciji Lati vedno na voljo okoli 10 glavnih jedi, bogat solatni bife ter cel kup raznoraznih slaščic. Poleg tega je del restavracije vseboval tudi otroški kotiček, kjer bodo vaši najmlajši našli kaj okusnega za njihove lačne želodčke. Všeč mi je bilo tudi to, da je bila v all inclusive light paketu vključena pijača (brezalkoholna, kot tudi pivo, vino in kava). Kjerkoli se znajdem, vedno rada poskusim tudi kakšno lokalno kulinariko, zato sem bila vesela, da v hotelu niso pozabili niti na lokalno okolje in tradicijo.

V delu Lati restavracije boste našli tudi vedno bolj popularen koncept »odprte kuhinje oziroma front cooking-a«, kjer vam določene jedi pripravijo pred vami.

Kulinarično razvajanje v Dvorcu Mihanović

Le nekaj korakov stran od hotela Well 4* se nahaja tudi dvorec Mihanović (dvorec je dobil ime po avtorju hrvaške himne Antunu Mihanoviću), v katerem najdemo eno izmed 100 najboljših restavracij na Hrvaškem. Megabonov paket bivanja v Termah Tuhelj vam v primeru, da bi enkrat namesto v hotelski restavraciji Lati radi večerjali v restavraciji Dvorca Mihanović, ponuja bon v vrednosti 10 EUR. Ker sem v času bivanja v Termah Tuhelj ravno praznovala svoj rojstni dan, sva se s Simonom odločila, da izkoristiva menjavo in tako smo naše brbončice razvajali v odličnem štiri hodnem meniju ter vinu lokalnih vinarjev.

Bazeni in termalna voda v termah Tuhelj

Terme Tuhelj vam v poletnem času nudijo kar 8 notranjih ter zunanjih bazenov in se s tem uvrščajo v največje termalno kopališče na Hrvaškem. Vsi bazeni imajo termalno vodo, ki blaži revmatska obolenja in pomaga h hitrejši regeneraciji po poškodbah kostnih sklepov in kosti. Lastnosti termalne vode pa pozitivno delujejo tudi na razna kožna obolenja.

Tako notranji, kot zunanji bazeni pa so opremljeni s tobogani in drugimi vodnimi atrakcijami, ki bodo razveselili otroke kot mladostnike in tudi odrasle, ki so še vedno mladi po srcu. Ren je sicer otroške tobogane preizkusil v najinem spremstvu, a glede na njegovo reakcijo, bo verjetno že naslednje leto samostojno švigal gor in dol.

Zelo pozitivno pri Termah Tuhelj pa je tudi to, da lahko prosto prehajaš med zunanjimi in notranjimi bazeni. Mi se namreč močnega sonca izogibamo in tako smo se takrat kopali kar v senci v notranjih bazenih.

Terme Tuhelj imajo posluh za otroke

Preden sem postala mama, me razne otroške in družinske ponudbe niso pretirano ganile – po pravici povedano jih nisem niti opazila. A sedaj, najprej pogledam prav to. Terme Tuhelj s svojo dodatno ponudbo res dokazujejo, kako dober posluh imajo za naše najmlajše. V času našega tri dnevnega bivanja smo se z Renom udeležili ustvarjalne delavnice, mini disca in malo pokukali še v igralnico. Za družine z malce večjimi otroki pa zna biti zanimivo tudi družinsko savnanje ter otroška masaža s čokolado. Prvič pa sem v hotelski sobi videla tudi posebna mila, šampon in gel za tuširanje za otroke – zelo simpatično!

Wellness in SpaeVITA center v Termah Tuhelj

V Termah Tuhelj najdemo tudi največji savna center na Hrvaškem, a glede nato, da smo bi bili v termah poleti, nas savnanje ni pretirano zanimalo. Sva si pa s Simonom privoščila krajšo masažo in za nekaj romantičnega vzdušja, pa čeprav v družbi Rena, še privatno razvajanje v jacuzziju. Ren je bil nad veliko kopalno kadjo in goro pene navdušen – verjetno tudi zato, ker doma kadi sploh nimamo.

Terme Tuhelj in okolica

Prvič, odkar smo se skupaj odpravili na kakšen podaljšan konec tedna, nas okolica ni prav nič zanimala. V treh dneh smo komaj da uspeli spoznati vse, kar ponujajo Terme Tuhelj. A če se boste namesto za tri dnevni paket, odločili za sedem dnevnega, boste morda vseeno želeli pokukati še kaj izven term – okolica je polna s kolesarskimi, pohodnimi in trim stezami. Prav tako je na voljo tenis igrišče in igrišče za mini golf. Poleg tega pa tudi obisk Zagreba in morda tamkajšnjega živalskega vrta ni pretirano daleč – do hrvaške prestolnice vas namreč loči zgolj 50 kilometrov.

Terme Tuhelj za poletne počitnice in cena

Kot že rečeno, vas bo tri dnevni ali sedem dnevni paket z all inclusive light ponudbo v Hotelu Well 4* najceneje prišel preko portala Megabon Slovenija. Sami si lahko izberete bivanje v premium ali classic sobah. Ne glede na vrsto sobe in dolžino bivanja v ceni pripada polni penzion all inclusive light, neomejeno kopanje v bazenih Vodnega planeta ter neomejen vstop v Svet savn, animacijski program za vaše najmlajše, wi-fi, parkirišče, fitness, kopalni plašč ( tudi za otroke) in brisačo ter bon za 10 EUR za zamenjavo penzionske večerje za večerjo v dvorcu Mihanović. Če vam bazeni v Termah Tuhelj slučajno postanejo premajhni pa je v ceno vključeno tudi kopanje v bazenih Termalija – Termalija Relax v Termah Olimia.

Težko rečem, za koga so bile Terme Tuhelj večji užitek – za najinega Rena ali za naju s Simonom, saj sva se zaradi odlične ponudbe za otroke spočila tudi midva. Brez dvoma si upam trditi, da bodo bazeni, vodne atrakcije, animacijski program, dobra hrana in lep hotel navdušila prav vsakega, ki bo Terme Tuhelj izbral za svoje družinske poletne počitnice.

Video – Terme Tuhelj za poletne počitnice

Prispevek je nastal v sodelovanju z Megabon Slovenija, ki nas je v Terme Tuhelj poslal, da ocenimo njihovo ekskluzivno poletno ponudbo. Kljub sodelovanju pa je vse napisano naše lastno mnenje, na katerega ni vplival nihče.