potovanja, najboljše popotniške destinacije

Kar nekajkrat so me že vprašali, katere so moje najljubše popotniške destinacije, pa jih nikakor nisem znala na hitro izbrati. Vsaka država, kraj, destinacija ima v ozadju namreč neko svojo zgodbo, spomin. A vendarle mislim, da sem končno našla »mojih pet«. In za nekatere sploh ni potrebno tako zelo daleč.

Meteora, Grčija

Kadarkoli se s Simonom znajdeva v Grčiji, je obvezen postanek tudi Meteora. Ne le, da je to moj najljubši in najbolj čaroben kraj v Grčiji – je tudi eden najlepših in najbolj mogočnih, kar sem jih kdaj obiskala.

romantični kraji, poročna potovanja

Meteora, Grčija

Kapadokija, Turčija

Turčija je ena mojih najljubših popotniških držav, a že več let sem si želela obiskati pokrajino pravljičnih dimnikov Kapadokijo. Šele lani sem se končno znašla tukaj. Malo sem se sicer bala, da me zaradi visokih pričakovanj Kapadokija ne bo tako zelo navdušila, a kako sem se motila. Kapadokija me je povsem začarala in vem, da se tam nisem znašla zadnjič.

Kapadokija, Kapadokija Turčija, Turčija potovanje

Kapadokija, Turčija

Batad, Filipini

Filipine sem obiskala kar nekaj let nazaj in vrhunec celotnega potovanja je bil dvodnevni treking med riževimi terasami od kraja Banaue do Batada. Ne vem sicer, kako je sedaj tam, saj je verjetno vse skupaj postalo že precej bolj turistično, a že sama hoja med mogočnimi terasami je bila navdihujoča. Sploh tisti prvi pogled na riževe terase v vasici Batad je iz mene spravilo zgolj eno samo besedo – wow.

potovanja, najboljše popotniške destinacije

Riževe terase Batad, Filipini

Jezero Atitlan, Gvatemala

Kot rakica obožujem vodo, ampak kljub temu me vsaka vodna destinacija ne navduši. Med potovanjem po Gvatemali pa me je lepota jezera Atitlan enostavno sezula. Nekoč mogočni vulkanski krater je sedaj jezero, ki ga obdajajo vulkani. Odličen kraj za meditacijo in sproščanje.

potovanja, najboljše popotniške destinacije

Jezero Atitlan, Gvatemala

Narodni park kraljice Elizabete, Uganda

V »črno« Afriko sem zaenkrat potovala le enkrat, a tako kot se ti tamkajšnja rdeča prst zareže v nosnice, se je vame zarezala tudi Afrika. Tako drugačna, tako prvinska, tako divja, tako naravna…tako boleča…a hkrati tako lepa. Poleg obiska severo-vzhodnega dela, kjer prebiva ljudstvo Karamojong, so me nadvse očarali tudi tamkajšnji narodni parki. Eden lepših pa je bil zagotovo narodni park kraljice Elizabete. Nič ni lepšega kot mogočne živali videti na prostem in ne za ograjo v živalskem vrtu.

Uganda potovanje, potovanje v ugando, afrika potovanje

Narodni park Queen Elizabeth, Uganda

Teh pet destinacij se na TOP seznamu znajdejo v tem trenutku – verjamem pa, da se bo z leti in z raziskovanjem vedno novih krajev, ta lahko še precej spremenil.

Katere pa so vaše TOP destinacije? Vesela bom vašega seznama in s tem tudi navdiha za moja naslednja potepanja.