vzponi in padci, življenjske modrosti

Prav vsak od nas s svojim rojstvom dobi darilo življenja. Darilo, ki s seboj nosi tudi vzpone in padce, s katerim nam naše življenje postavlja izzive in krepi našo samopodobo, naš karakter in nenazadnje nam kaže, kako močni smo lahko ljudje.

Izzivi so lahko zelo različni. Razlike se ne kažejo zgolj v naši starosti, ko smo se bojevali z našo prvo besedo, prvimi koraki, prvo ljubeznijo… Izzivi se razlikujejo tudi po okolju v katerem odraščamo in živimo. Medtem ko se nekaterim nakup hrane zdi zgolj rutinsko opravilo, se ravno v tem istem trenutku nekdo pošteno bori za skledo riža. In medtem ko nekaterim postelja predstavlja zgolj mesto za spanje, lahko drugemu predstavlja uresničitev njegovih najbolj norih sanj.

Ne glede na to, v katerem časovnem pasu živimo, pa so prav za vse nas padci lahko izredno boleči in nam vzponi včasih predstavljajo nemogoče izzive.

Nenazadnje pa je skupno vsem ljudem tudi to, da se lahko z vztrajnostjo, skromnostjo, preprosto kmečko pametjo, delavnostjo, kančkom trme in naravnanim pogledom strmo proti vrhu, lahko vsi zavihtimo na svojo najvišjo “goro”.

Zato se nikar ne ustrašite strme poti navzgor, saj vam bo le-ta ponudila prečudovite razglede in vašo dušo napolnila s ponosom.