Nemčija potovanje

Včasih se sprašujem ali je Nemčija res vsako leto lepša ali pa mi izbiramo vedno boljše lokacije. Kakorkoli že, v nadaljevanju sva pripravila povzetek / program poti našega potovanja po Bavarski, ki je odlična destinacija tako za solo popotnike, kot družine.

1. dan: Ljubljana, Slovenija – Bavarski gozd, Nemčija (450 kilometrov)

Iz Ljubljane vam bo pot do Bavarskega gozda in tamkajšnjega narodnega parka vzela vsaj pet ur časa – še nekaj več, če potujete z majhnimi otroki, ki morajo vmes jesti in se malce razmigati. Mi smo do vhoda v tamkajšnji Sky Walk (Baumwipfelbad) prišli ravno za čas kosila.

Bavarski gozd, Nemčija potovanje, Nemčija z avtom

Bavarski gozd, Nemčija

Vstopite v najstarejši nemški narodni park Bavarski gozd, povzpnite se na čudovit lesen Sky Walk in obiščite še živalski park ter spoznajte tamkajšnje gozdne živali. Več o vsem tukaj.

Bavarski gozd, Nemčija potovanje, Nemčija z avtom

Bavarski gozd, Nemčija

Namig za kosilo: Restavracija / kavarna Liz (48.884002 / 13.474071)
Namih za spanje: Mi smo sicer spali v družinskem hotelu Familotel Bayerischer Wald, a tudi sam kraj Neuschönau, ni prav nič slabši za prenočitev – sploh ker se nahaja le streljaj od Baumwipfelbada. Poglejte si ponudbo prenočišč tukaj.

*Če vam čas dopušča, vam za bolj intenzivno doživetje Bavarskega gozdu, priporočam, da tukaj ostanete dva dni. Več namigov, kaj vse se da v bavarskem gozdu početi, pa tukaj.

2. dan: Bavarski gozd – Waldwipfelweg (75 kilometrov)

Po zajtrku najdaljujte pot do še enega tematskega parka Waldwipfelweg, ki ima poleg Sky Walka še ogromno drugih atrakcij za kratkočasenje prav vseh generacij. V bližini je še malce bolj adrenalinsko naravnan tematski park, zato lahko tukaj z lahkoto preživite cel dan. Več o tamkajšnji ponudbi tukaj.

Waldwipfelweg Nemčija, Nemčija potovanje, Nemčija izlet

Waldwipfelweg, Nemčija

Waldwipfelweg Nemčija, Nemčija potovanje, Nemčija izlet

Waldwipfelweg, Nemčija

Namig za kosilo: Znotraj Waldwipfelwega je samopostrežna restavracija z dobro hrano in solidnimi cenami.
Namig za spanje: Blizu mesta St. Englmar najdete lepo urejen Gasthof-Hotel Dilger.

3. dan: Waldwipfelweg – Nurnberg (175 km)

Nov dan nadaljujte v smeri proti Nurnbergu, kamor boste prispeli še pred kosilom. Prvi dan izkoristite za hitro orientacijo, kje se nahajate in kakšno mesto je pravzaprav sploh Nurnberg. Kaj vse lahko počnete in vidite ter doživite v Nurnbergu pa tukaj.

Nurnberg znamenitosti, Nemčija potovanje

Nurnberg, Nemčija

Namig za kosilo/večerjo: Restavracija Bratwurst Roslein blizu glavnega mestnega trga
Namig za spanje:  Adina Apartment Hotel

4. dan: Nurnberg

V primeru, da ste Nurnberg obiskali z otroki, se dopoldne odpravite v tamkajšnji mestni živalski vrt ali morda tematski park Playmobil Fun park, popoldne pa izkoristite za ponovno raziskovanje mestnih ulic in tamkajšnjih znamenitosti. Več tukaj.

Nurnberg znamenitosti, Nemčija potovanje

Nurnberg, Nemčija

Playmobil Nemčija, Playmobil Nurenberg, Nemčija potovanje

Playmobil Fun Park, Nemčija

V kolikor boste Nurnberg obiskali brez otrok pa bo (vsaj po pripovedovanju drugih) izlet v Bamberg, ki se nahaja 60 kilometrov stran, zagotovo prava izbira.

Nurnberg znamenitosti, Nemčija potovanje

Nurnberg, Nemčija

Več o tematskem parku Play Mobil Fun park pa tukaj.

Namig za kosilo/večerjo: Restavracija Bratwurst Roslein blizu glavnega mestnega trga
Namig za spanje:  Adina Apartment Hotel

5. dan: Nurnberg – Ljubljana (580 km)

Izlet z avtom po Bavarski je kot nalašč za kakšen podaljšan vikend, ki ne bo prav nikogar pustil ravnodušnega. Če imate še kakšen dan časa, pa naj se vam nikakor ne mudi prehitro spet domov, saj Bavarska ponuja še ogromno drugih zanimivosti.

Augsburg Nemčija, Nemčija potovanje, potovanje v Nemčijo

Augsburg, Nemčija

Namig za podaljšanje izleta: Na poti iz Nurnberga se lahko ustavite tudi v simpatičnem mestecu Augsburg (več tukaj) ali v bavarski prestolnici Munchen (več tukaj). Za še nekaj več časa po Bavarski, pa lahko združite tudi naslednji program poti – oglejte si ga tukaj.

Video – družinski roadtrip po Bavarski