vzajemna zdravstveno zavarovanje za tujino

Vsi tisti, ki nas je v preteklosti že okužil popotniški duh, tudi v teh čudnih časih za popotništvo, razmišljamo o potovanjih – verjetno celo bolj intenzivno kot pred tem.

Nekateri se kljub oviram in obsežnejši birokraciji ter zahtevnejšim pripravam vseeno odločijo za potovanja in verjamem, da so le-ta na sami destinaciji pravi balzam za dušo. Kljub temu, da so razmere za potovanja precej nestanovitne in da so nekje že za na letalo potrebni testi, pa to še ne pomeni da se ne da potovati.

Potovanja s precej več organizacije in priprav

Naše možnosti pri izbiri destinacij so v tem času precej bolj okrnjene in prav lahko se zgodi, da je zaradi vseh dodatnih zahtev določenih držav, potovanje na koncu dražje. Poleg tega pa je potrebno razmisliti še o dobrem zdravstvenem zavarovanju – takšnem, ki krije tudi stroške zdravstvenih storitev nastalih zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom. Pravzaprav vam brez ustreznega potrdila o tovrstnem zdravstvenem zavarovanju, ki krije tudi Covid-19, v nekatere države sploh ne bodo dovolili vstopiti – npr. Maldivi.

Obvezno potrdilo za zdravstveno zavarovanje, ki krije Covid-19

Na trgu je kar nekaj zavarovalnic, ki ponujajo zdravstveno zavarovanje za tujino, a ker imamo sami že leta sklenjeno zdravstveno zavarovanje za tujino pri zavarovalnici Vzajemna, sem se odločila, da podrobneje predstavim prav njihovo zdravstveno zavarovanje za tujino v času Covid-19 pandemije.

Na zavarovalnici Vzajemna so nas kmalu po razglasitvi pandemije obvestili, da naše že sklenjeno celoletno Multitrip zdravstveno zavarovanje za tujino krije tudi stroške zdravstvenih storitev, ki so posledica okužb z novim koronavirusom.

Vzajemna in njihovi paketi

Pri Vzajemni so kritje zdravstvenih storitev v primeru Covid-19 zdravljenja vključili v njihove že sklenjene pakete, kot tudi tiste, ki so se oziroma se bodo sklenili na novo ali podaljševali do konca maja 2021 . Kljub temu dodatnemu kritju v primeru zdravljenja z novim koronavirusom so njihove cene za pakete ostale povsem nespremenjene.

Pravzaprav so pri Vzajemni za sklenitev / podaljšanje celoletnega zdravstvenega zavarovanja za tujino Multitrip ponudili še poseben, 50% popust, kar je sploh idealno za vse tiste, ki se v tem času niso ustavili s potovanji.

Tiste države, ki vstop v državo pogojujejo tudi z ustreznim Covid-19 zdravstvenim zavarovanjem, zahtevajo potrdilo v angleškem jeziku. Za tovrstne potrebe, vam le-tega pri sklenitvi izda tudi zavarovalnica Vzajemna.

Tako kot pred pandemijo Covid-19, pri Vzajemni ponujajo več paketov glede na dolžino (od enega dneva do enega leta), območje potovanja (Hrvaška, Evropa, Svet) in zavarovalno vsoto. V primeru, da potujete kot družina, je sklenitev družinskega zavarovanja veliko bolj ugodna, kot sklenitev za posameznika.  

Marsikdo sicer evropsko kartico enači z zdravstvenim zavarovanjem za tujino, a slednje presega obseg storitev, kritih iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki ga uveljavljamo z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Poleg tega pa je zdravljenje mogoče tudi pri zasebnih izvajalcih. Pri Vzajemni nudijo tudi 24-urno asistenco v slovenskem jeziku.

Sklenitev zavarovanja pri Vzajemni je sila preprosto, saj ga lahko sklenete med drugim tudi prek interneta (tukaj). Na iztek le-tega pa vas praviloma opomni tudi njihov agent.

Kljub temu, da zadnjih nekaj let zavarovalnica Vzajemna podpira tudi naš blog in nam tako omogoča, da vsa naša doživetja in izkušnje ter nasvete z vami pogosteje delimo, pa nas je že pred tem prepričalo predvsem dobro mnenje in izkušnje ostalih njihovih uporabnikov. Za naš blog je svojo izkušnjo z zdravljenjem na Tajskem zapisala Sanela – preberete si jo lahko tukaj.