zavarovanje za tujino, zdravstveno zavarovanje za tujino, zavarovanje Vzajemna

Potovanja so luštna stvar, zato je med nami vedno več takšnih, ki se namesto tipičnega poležavanja na plaži, raje odločimo za raziskovanje sveta. In ker naša radovednost ne pozna meja, so del naših potovanj, hočemo ali nočemo, kdaj tudi kakšne neprijetnosti. V veliki meri (predvsem pri manjših prebavnih motnjah ali prehladih) smo problemu kos sami. Sem in tja pa se vseeno lahko zgodi, da nam naša potovalna lekarna ne zadošča in obiskati moramo zdravnika.

Sardinija potovanje, potovanje na Sardinijo, Sardinija z avtom

Zdravstveno zavarovanje za tujino je sestavni del naših potovanj

V tujini so zdravstvene storitve za tujca vedno plačljive. Znesek zdravniške oskrbe lahko pomeni zanemarljivo vsoto, a v primeru poškodb, zlomov, zdravljenja, prevoza domov… se te številke lahko povzdignejo v nebo in zato zdravstveno zavarovanje za tujino ne bo odveč.

Lansko leto, ko smo se Ren, Simon in jaz odpravili v Schladming-Dachstein, sta dvodnevni izlet tja naredila tudi moja starša. In ker nesreča res nikoli ne počiva, si je oče pri sestopu z vrha Planai pri padcu grdo izpahnil desno ramo. Sledila je vožnja na urgenco, kjer so ga slikali, nazaj v sklep naravnali ramo, dodali opornico in protibolečinske tablete. Če ne bi imel takrat urejenega zdravstvenega zavarovanja za tujino, bi si poleg nezgode izlet zapolnili tudi po prazni denarnici.

zavarovanje za tujino, zdravstveno zavarovanje za tujino, zavarovanje Vzajemna

Brezskrbno na pot je lažje, če veš, da si tudi v tujini zdravstveno zavarovan

Brez zdravstvenega zavarovanja za tujino ne gremo nikamor!

Še predno sva dobila Rena, se v tujino nikoli nisva odpravila brez ustreznega zdravstvenega zavarovanja za tujino. Ko sem bila noseča, je bilo zavarovanje še toliko bolj pomembno (le-ta sicer v nosečnosti krije le nujne zaplete, ko je ogroženo življenje otroka ali matere). Sedaj, ko z nama svet raziskuje še mali popotnik, pa mi tudi na kraj pameti ne pride, da bi se na pot odpravili brez njega. Midva se že vrsto let odločava kar za zdravstveno zavarovanje za tujino pri zavarovalnici Vzajemna

potovanja z dojenčkom, Gruzija z avtom, Gruzija potovanje

Zdravstveno zavarovanje za tujino je še toliko pomembnejše sedaj, ko potujemo z dojenčkom

Zakaj že več let sklepava zavarovanje prav pri Vzajemni:
  • Visoka zavarovalna vsota

Sedaj, ko potujeva z Renom, je najpomembnejša prav zavarovalna vsota in Vzajemna edina v Sloveniji zavaruje za vsoto enega milijona evrov. Ko potuješ z dojenčkom/otrokom, je tako visoka zavarovalna vsota še kako pomembna, saj se radovednemu malčku hitro lahko kaj zgodi. Mi smo tako zavarovani z njihovim najvišjim paketom XXL Svet in to kar za celo leto. Zanj smo za vse tri za celo leto odšteli okoli 130 EUR.

  • 24-urna asistenca v slovenskem jeziku

S Simonom sicer oba govoriva angleško, a če se kje kaj zgodi, je najlažje v paniki uporabljati kar materin jezik – sploh ko je treba komu dopovedati, kaj se je pravzaprav zgodilo. Priznam, z medicinskim izrazoslovje v angleškem jeziku (na srečo) nisva ravno na “ti”… 

  • Paket Tujina Multitrip

Glede na to, da smo veliko v tujini in da včasih za kakšen izlet izveva ali se odločiva čez noč, imamo sklenjeno kar celoletno zdravstveno zavarovanje za tujino. Pri Vzajemni mu pravijo Tujina Multitrip. Velja celo leto, a znotraj tega samo potovanje ne sme biti daljše od treh mesecev (90 dni). Če je, se to običajno potem pokombinira z dodatnim samostojnim potovanjem za nek določen čas.

  • Čas je denar

V tej dobi elektronike, interneta, mobilnih telefonov, aplikacij je seveda nujna storitev tudi ta, da se da zavarovanje skleniti preko spleta. Če se boste poslužili “online” sklenitve zavarovanja in ste vključeni v njihov program Varuh zdravja, vam na redne cene dodajo še 10% popust pri sklenitvi celoletnega zavarovanja. Sicer pa sploh ne vem več, kdaj sem šla zdravstveno zavarovanje za tujino urejati fizično v kakšno poslovalnico.

  • Več različnih paketov

Cena zdravstvenega zavarovanja za tujino je odvisna od višine zavarovalne vsote, zato pred sklenitvijo preverite, kaj vam le-ta tudi ponuja. Kot rečeno imamo mi sklenjen celoletni Tujina Multitrip paket XXL. Na voljo pa so še S, M in L. Zdravstveno zavarovanje za tujino pa je na voljo tudi za delo ali študij v tujini, ki nepretrgoma velja celo leto – paket se imenuje Tujina Live.

  • Družinsko zavarovanje

Dobra stran pri Vzajemni je tudi ta, da njihovo zdravstveno zavarovanje za tujino dobimo ceneje, če potujemo kot družina oziroma skupina dveh oseb, ki živita na istem naslovu.

Nemčija potovanje, potovanje v Nemčijo, Nemčija z avtom

Na potovanju ne gre brez piva in posledično tudi ne brez zdravstvenega zavarovanja za tujino

Seveda pa ne pozabite na dobro voljo – brez tega je tudi težav na potovanju veliko manj. Pa srečno in predvsem brezskrbno na poti vam želiva oziroma želimo! 🙂

potovanja z dojenčkom, Gruzija z avtom, Gruzija potovanje

Zaradi Rena imamo sedaj sklenjeno kar XXL Multitrip (najvišje možno) družinsko zavarovanje pri Vzajemni

Čeprav zavarovalnica Vzajemna že tretje leto podpira naš popotniški blog pa sva bila pri njih zavarovana že pred tem sodelovanjem in je prispevek spisan zgolj na podlagi našega lastnega mnenja in sama zavarovalnica Vzajemna ni imela nobenega vpliva pri tem zapisu. Sva pa za takšno podporo in zaupanje v najino delo izredno vesela in hvaležna, saj nama omogoča nekaj več raziskovanja in s tem nastajanja vedno novih ter zanimivih popotniških informacij/ vsebin na blogu, za katere upava, da pridejo prav tudi vam.