arabski emirati potovanje, potovanje v arabske emirate, združeni arabski emirati vodnik

V najinem popotniškem vodniku za Združene Arabske Emirate piševa o nekaj najbolj osnovnih popotniških informacijah. Naj bo vaše potovanje po Združenih Arabskih Emiratih čim bolj prijetno in enostavno.

ZAE potovanje – popotniški vodnik

 • Poceni letalske vozovnice za ZAE

Z nekaj sreče boste v Združene Arabske Emirate iz nam bližnjih letališč lahko povratno letalsko vozovnico kupili že za 200€. Poceni letalske karte so redno objavljene na strani www.posvetu.si

 • Turistična viza za ZAE

Za Slovenske državljane turistična viza za potovanje v Združene Arabske Emirate ni več potrebna.

 • Prevoz po ZAE

Kot v vsaki državi, tudi v Združenih Arabskih Emiratih lahko uporabljate javni prevoz, a za odkrivanje celotne države in ne zgolj Dubaja in Abu Dhabija, bo zagotovo najlažje najeti kar avto. Po Dubaju predlagava, da si omislite dnevno karto za metro. Poceni, hitro in udobno! Poglejte si cene za najem avtomobila tukaj (potrebovali pa boste tudi mednarodno vozniško dovoljenje, ki si ga uredite na AMZSju).

 • Prenočišča v ZAE

Na prvi trenutek se zdijo prenočišča v Združenih Arabskih Emiratih draga, a za neko povprečno ceno (60-80€/noč) vam hoteli ponujajo odlično storitev. Najbolj ugodni hoteli so v Dubaju in Abu Dhabiju, saj je tukaj konkurenca velika. Izven tipičnih turističnih poti, pa boste morali za prenočišča odšteti malce več. Še vedno pa obstaja druga možnost – brezplačno kampiranje na divje. Ponudbo hotelov v Združenih Arabskih Emiratih si lahko pogledate tukaj.

Booking.com

 • Hrana v ZAE

Ker so Združeni Arabski Emirati precej usmerjeni v luksuz, je tukaj veliko luksuznih in dragih restavracij. A ne obupajte prehitro – ugodno lahko jeste v manjših indijskih restavracijah ali pa si omislite kakšen meni iz restavracij s hitro prehrano, ki se največkrat nahajajo v nakupovalnih centrih. Nekatere trgovine pa imajo na voljo tudi pripravljene obroke, ki vam jih pogrejejo – so okusni in tudi ugodni.

 • Barantanje v ZAE

Na Bližnjem Vzhodu brez barantanja ne gre in tako je tudi v Združenih Arabskih Emiratih. V trgovinah, kjer so cene fiksne, se barantati seveda ne da, a tržnice bodo hitro preizkusile vaše sposobnosti. Kako barantati si preberite tukaj.

 • TOP znamenitosti v ZAE

Čeprav mnogi pomislijo le na znamenitosti v Dubaju in Abu Dhabiju, pa imajo Združeni Arabski Emirati še veliko ostalih znamenitosti, ki vas bodo morda celo bolj navdušile, kot tiste, bolj znane. Najlepše pa je, ko v tako luksuzno in modern urejeni državi, še vedno lahko najdeš zgodovino in tradicijo. Več o najboljših znamenitostih v Združenih Arabskih Emiratih, si preberite tukaj.

 • Ženske popotnice v ZAE

Čeprav se v Združene Arabske Emirate steka ogromno ljudi iz različnih držav sveta, pa se zunaj Dubaja in Abu Dhabija še vedno ceni, če se ženske oblačijo primerno. Nihče vam sicer v primeru majic brez rokavov ali ekstremno kratkih hlač ne bo nič rekel, ampak pogledom moških in žensk se ne boste mogle izogniti. Priporočava vsaj hlače/krila čez koleno in majice s kratkimi oz. ¾ rokavi. V Dubaju in Abu Dhabiju je zgodba precej drugačna – tudi kopanje v kopalkah je sprejemljivo.
Bolj kot domačini, se vam bodo verjetno kot ženski popotnici malce bolj vsiljivi zdeli delavci iz Indije, Pakistana, sploh če boste pomanjkljivo oblečene.

 • Varnost v ZAE

Mnogi imajo zadržke za potovanje v arabski svet, a lahko mirne vesti poveva, da je potovanje v Združene Arabske Emirate povsem varno in da se ni treba ničesar bati. O tem, kako gostoljubni so domačini, pa si lahko preberte v dneh najiniha zgodbah tukaj in tukaj.

 • Sporazumevanje v ZAE

Ker so Združeni Arabski Emirati polni tujcev, se veliko govori angleško. Morda kakšen domačin izzven Abu Dhabija in Dubaja angleško ne bo znal, ampak se bo v bližini njega zagotovo našel nekdo, ki vas bo razumel.

 • Kdaj potovati v ZAE

Najboljši čas za potovanje po Združenih Arabskih Emiratih je od novembra do marca. Takrat so temperature prijetne in praviloma ne presegajo 30 stopinj. Od aprila do oktobra pa je v Združenih Arabskih Emiratih zelo vroče. Res je, da so takrat cene hotelov in letalskih kart običajno precej nižje, ampak če vaš cilj ni samo nakupovanje in preživljanje časa nekje pod klimo, to zagotovo ni pravi čas za potovanje tja pa čeprav bi bilo takrat potovanje cenovno ugodnejše.

V pomoč pri vašem načrtovanju potovanja v Združene Arabske Emirate si poglejte tudi predlagani načrt potovanja, najboljše znamenitosti in kalkulacijo stroškov za krožno potovanje z avtom po tej puščavski deželi. Če pa vas zanima zgolj potovanje v Dubaj, pa si več o tem, kako v Dubaj potovati poceni, preberite tukaj.