novo leto, želje za novo leto, blog potovanja

Če sva se v letu 2016 kaj naučila, je to, da ni sreča tista, ki bi jo človek najbolj potreboval, ampak je to zdravje. Prav z zdravjem je namreč v veliki meri povezana tudi sreča. Ko smo namreč izvedeli za težko diagnozo maminega raka – četri, zadnji stadij, limfomskega raka, se je nad vse nas zgrnil velik siv oblak.

Priznam, kar precej dolgo je trajalo, da sem se nekako pobrala in se s tem “sprijaznila” ter sprejela to novico. Skoraj cel mesec sem bolj ali man ždela na kavču, jokala in se spraševala, zakaj? V tem času kar nekako ni bilo prostora za ničesar…ne za bloganje, kaj šele za srečo…

A po drugi strani sem želela biti močna za mami. Močna in pozitivna… in tako je šlo iz dneva v dan… Na koncu sem končno le sprejela dejstvo, da ni važno, kaj bom naredila, kako se bom počutila sama in da dejstva o bolezni ni mogoče spremeniti ter da z melanholijo ne pomagam nikomur, sploh pa ne mami… Ko sem se tega končno le začela zavedati, se je tudi moje počutje in razpoloženje začelo izboljševati. Debele solze so zamenjale solze borbenosti in moči… Tako pri meni, kot pri vseh v družini. Še danes se sprašujem, občudujem in spoštujem mami, kako je vse to zmogla, brez da bi bila vidno tako pretresena, kot smo bili okoli nje mi… Ampak mami si enostavno ni dovolila slabih misli in je šla v boj… Ni se dala in danes je tu… z rakom v remesiji… še bolj srečna skupaj z nami.

Poleg zdravja pa je sreča odvisna še od nepričakovanih lepih presenečenj… Tako, kot je bilo najino v mesecu marcu, ko sva izvedela, da se nama je po dolgih štirih letih, končno uresničila želja in da bova v decembru spoznala najino največje bogastvo – sinčka Rena. S Simonom sva vsak dan bolj hvaležna zanj in najina ljubezen do tega majcenega bitjeca raste in raste… In to so pravzaprav stvari, ki resnično štejejo in človeka delajo srečnega.

In prav zato, vam v letu 2017 ne želimo sreče, ampak ogromno zdravja in nepričakovanih presenečenj… Več kot bo tega, večja sreča vas bo obdajala!

novo leto, želje za novo leto, blog potovanja

Naša družinica

Nina, Simon in Ren