Živalski vrt Herberstein

Živalski vrt Herberstein je res da nastal leta 1960, a na tem področju so bile živali prisotne že vse od 17.stoletja. Posest, kjer je poleg živalskega vrtu, mogoče obiskati tudi grad Herberstein ter se sprehoditi po zgodovinskem vrtu vrtnic, pa ima bogato družinsko tradicijo že več kot 700 let.

Živalski vrt Herberstein

Živali z vsega sveta

Celotno področje živalskega vrta je razdeljeno na kontinente, kjer imamo iz vsakega zastopane določene živali. Vsega skupaj v živalskem vrtu najdemo preko 700 živali, letos celo 30 mladičkov – od tega tri leve.

Igrala

Živalski vrt Herberstein ni zanimiv le zaradi živali, temveč tudi zaradi igral. Najdemo jih razpršene po celem parku – tobogani, gugalnice, ladja. V živalskem vrtu najdemo tudi pot, kjer bosi lahko raziskujemo različne podlage.

Kotiček za mamice in dojenčke

Če potrebujete kotiček za počitek vaših radovednežev, pripravo hrane ali dojenje, boste v živalskem vrtu našli posebno mesto tudi za doječe mame in dojenčke.

Osvežilna kopel za pse

Določeni živalski vrtovi ne sprejemamo psov, a vstop v  živalski vrt Herberstein jim to ne bo preprečil. Pravzaprav nasprotno – ne le da so psi tukaj dobrodošli, v poletnih mesecih se bodo v parku lahko še osvežili, saj je zanje namenjena prav posebna točka, kjer lastniki lahko dotočijo vodo in jih z njo tudi poškropijo.

Hrana in pijača

Seveda pa je v živalskem vrtu poskrbljeno tudi za hrano in pijačo. Na voljo sta dve samopostrežni restavraciji ter družinska restavracija, kjer najdemo bolj lokalno-tradicionalne jedi. V samem živalskem parku sta tudi dva pitnika z vodo, kjer si lahko dotočite vodo.

Še nekaj informacij o živalskem vrtu Herberstein

Živalski vrt Herberstein je odprt celo leto – pozimi ima sicer malce drugačen delavnik, zato prej preverite otvoritveni čas. Nekajkrat na leto imajo tudi poseben dogodek, ko je mogoče živalski vrt obiskati ponoči. Možna je izposoja popularnih otroških lojtrnikov – vozov, v katerih lahko vozite naokoli prtljago in otroke. Od aprila do oktobra je na voljo tudi električni vlakec, ki vas od glavnega vhoda in nazaj pripelje do gradu. V živalski vrt je možen vstop tudi z invalidskim vozičkom – a vse poti zanj vendarle niso primerne.  Všeč mi je, da je pri živalskem vrtu na voljo brezplačno parkirišče. Vstopnice je mogoče predhodno kupiti tudi preko spleta – spletna stran je na voljo tudi v slovenščini www.tierwelt-herberstein.at

Živalski vrt Herberstein je odlična popestritev za otroke, sploh če se boste z njimi odpravili na izlet v Graz. Sprehod med živalmi in zabava na igralih bo brez dvoma še dodatno začinila še tako dober družinski izlet.